Westeremden gaat op zomervakantie hier wat tips!

                                                                                                                                                                                                                                         Politie geeft vakantietips!

   

Preventietips

• Vraag uw buren om uw woning in de gaten te houden.
• Vraag aan de buren of zij hun auto af en toe op uw oprit parkeren.
• Vraag een familielid om enkele dagen in uw huis te verblijven. Breng uw kat of hond niet naar een pension, maar regel oppas aan huis.
• Heeft u planten in de vensterbank staan, laat deze dan ook tijdens uw vakantie daar staan en vraag of iemand ze water geeft.
• Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting.
• Laat uw post ophalen en uit het zicht leggen.
• Laat geen volle vuilniszakken bij uw huis achter.
• Zet uw fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
• Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer en waar u met vakantie bent. Zorg ervoor dat ze in geval van nood uw woning in kunnen. Geef ze trein en/of vluchtgegevens. Geef het merk, type en kenteken van uw auto op.
• Maak geen melding op Sociale media of op uw weblog dat u op vakantie gaat. Wees ook voorzichtig met uw afwezigheidsbericht op uw voicemail en in uw email programma. Wees ervan bewust dat criminelen berichten meelezen, pas berichten hierop aan. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.