10 Eeuwen-Westeremden

wierde westeremden

                           10 Eeuwen-Westeremden.
10 eeuwen verteld het verhaal over dorpsbewoners van Westeremden door de eeuwen heen. Deze onderzoek is door een studenten uit Groningen in de jaren 70 verricht en is eigenlijk nooit gepromoot in is in de kast komen te liggen tot nu. De bekendste verhalen zijn de ontrouwe dominee op pagina 74,en Viva Oranje de patriotten verbrande, Carmagnole is een Frans soldatenliedje die de soldaten zongen aan de lopsterkant reden genoeg voor de bewoners aan beide zijde om elkaar te lijf te gaan hierbij werden twee mannen dodelijk gewond, lees dit op pagina 156. En zo zijn er nog veel meer verhalen die hier plaats hebben gevonden. Dit drukwerk is aan Westeremden.com geschonken om dit te mogen publiceren op zijn website. wierde westeremden
                      ((((((  Klik op de foto of op deze Link om op de site te komen ))))))