Dorpsagenda Westeremden 2019

                                               

Activiteitenoverzicht van  Dorpsvereniging Orando Westeremden.

 

 

                         2019. 

15 maart – Jaarvergadering De jaarlijkse vergadering van Orando vindt plaats op vrijdag 15 maart en begint om 20.00 uur in het Dorpshuis. De agenda wordt van tevoren verstrekt. Er zal een powerpoint presentatie getoond worden van alle activiteiten die Orando in 2018 heeft georganiseerd. Na afloop van het officiële gedeelte is er een heuse Amerikaanse bingo!

 23 maart – Westeremden doet mee aan Nederland Schoon! Op zaterdag 23 maart doet Westeremden mee aan de landelijke actie : Nederland Schoon! Iedereen – kinderen èn volwassenen – verwachten we om 13.30 uur bij de Viskenij. We gaan dan in groepjes op pad om ons dorp en de speeltuin weer mooi schoon te maken. Als dank is er voor alle kinderen die meehelpen een kleine verrassing. We sluiten af in de Viskenij, waar iedereen die meegeholpen heeft van harte welkom is. KOMT ALLEN HELPEN!

20 april –Paasknutselen jeugd Alle kinderen in de leeftijd van de basisschool kunnen op zaterdagmiddag 20 april van 13.30 uur tot 15.00 uur komen knutselen in de ijsbaankeet. Er kan van alles worden gedaan, zoals verven of knutselen met papier met als thema, Pasen! Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

 20 april – Paasworkshop voor volwassenen Ook dit jaar kunnen de volwassenen weer hun hart ophalen want nadat de kinderen klaar zijn met knutselen, kunnen zij beginnen met de paasworkshop! Van 15.30 uur tot 17.00 uur. Meer informatie volgt.

20 april – Snoeihout brengen Het snoeihout kan op zaterdag 20 april worden gebracht naar de paasbult aan de Zeerijperweg 1, let op, alléén tussen 09.00 en 15.00 uur. Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om uw snoeihout te brengen, legt u het dan aan de weg dan wordt dit tegen vergoeding bij u opgehaald.

22 april – Paasvuur Onder voorbehoud van het weer en de afgifte van de vergunning van de gemeente wordt op Paasmaandag om 19.00 uur het paasvuur aangestoken. Tegen een kleine vergoeding is er koffie/thee of fris beschikbaar.

 27 april – Koningsdag Voor Koningsdag maken we een afzonderlijk speciaal en feestelijk programma. Zoals gebruikelijk beginnen de activiteiten om 14.00 uur. Meer informatie volgt.

4 mei – Dodenherdenking Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit doen we met een kranslegging bij het gedenkteken op het dorpsplein en een bijeenkomst in de Andreaskerk. Na de bijeenkomst is er in de Andreaskerk gelegenheid om na te praten en gezamenlijk koffie of thee te drinken. De deelnemers aan de herdenking worden om 19.50 uur bij het gedenkteken op het dorpsplein verwacht.

30 mei – Open Tuinenmiddag Deze middag kun je tal van ideeën opdoen in tuinen – groot en klein – van echte tuinliefhebbers! Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwde ideeën op te doen voor je eigen tuin. De tuinen zijn geopend van 14.00 – 16.00 uur en de entree is vrij. Er kunnen zich nog mensen melden die hun tuin die dag open willen stellen! Opgeven kan via orandowesteremden@gmail.com. We sluiten deze middag af met een gezamenlijke borrel en etentje! Graag opgeven vóór 23 mei via orandowesteremden@gmail.com. Voor dit onderdeel wordt er een bescheiden bijdrage van € 3,50 gevraagd.

14 juni – Fietstocht Op vrijdagavond.

(( ijs-Sportvereniging de Wierd Fietsavonden.))

18/19/20/21-Juni  Fiets-4-daagse ( vrijdags georganiseerd door Orando.)

21 juni– is er de jaarlijkse fietstocht. We vertrekken om 19.00 uur vanaf het dorpsplein. Een mooie tocht door het Groninger land is voor u uitgezet. We fietsen ongeveer 20 kilometer in een rustig tempo. Onderweg pauzeren we eenmaal en bij terugkomst is er een gezellige nazit in Ons Dorpshuis.

Hierbij het vlagprotocol: 27 april – Koningsdag (hele dag vlaggen tot zonsondergang)

4 mei – Dodenherdenking (vanaf 18.00 uur de vlak halfstok, tot zonsondergang)

5 mei – Bevrijdingsdag (hele dag vlaggen tot zonsondergang)

ijs-Sportvereniging de Wierde .

4 Mei 2019: Grasbaanraces aanvang 12.00- einde wedstrijd ca. 17.30 uur

11 Mei 2019 : Grasbaanraces aanvang wedstrijd 12.00 uur- einde wedstrijd ca. 18.00 uur

14- Juli – Sport en Spelmiddag tijdens de feestweek

( Beach) volleybal datum word nog bekend gemaakt.