Dorpsagenda Westeremden 2019

                                               

Activiteitenoverzicht van  Dorpsvereniging Orando Westeremden.

 

 

                         2019. 

 

 NajaarsProgramma Orando

15 september Motortoertocht
Op zondag 15 september organiseert Orando voor de tweede keer een motortoertocht. De vorige editie was een groot succes met 35 deelnemers. Daarom wordt er in 2019 ook weer een toertocht voor motoren gehouden. De rit voor de editie in 2019 is al uitgezet en is ongeveer 170 kilometer lang. De deelnemers gaan hierbij zelfs de grens over (dus ID of paspoort meenemen!)
Om 09.30 uur verzamelen we op het dorpsplein voor een bakje koffie/thee waarna we om 10.00 uur vertrekken.
Kosten per persoon: voor leden van Orando €12,50, voor niet-leden €17,50. Wat krijg je voor je inleg? Koffie en thee
voor vertrek en avondeten in de vorm van een BBQ inclusief 2 drankjes. Voor een drankje tijdens de lunch graag contant geld meenemen; er kan niet gepind worden.
Alle soorten motoren zijn van harte welkom. We hopen met een leuke groep mensen een hele gezellige dag te hebben. Ben je enthousiast? Je kunt je opgeven bij bestuurslid Arjan Claus: 06-49809774. Graag z.s.m. Dit in verband met het bestellen van het BBQ vlees.


5 oktober Ommetje “Rondom Westeremden”
Zaterdagmiddag 5 oktober vindt de opening plaats van de wandelroute rondom ons dorp over de maaipaden. Wij maken er een feestje van. Het begint om 13.30 uur in Ons Dorpshuis . Er is muziek en theater en nog veel meer. Iedereen is van harte welkom. We vervolgen de middag met een wandeling van plm. 1,5 uur o.l.v. Abt Emo en zijn broer Addo. Goede wandelschoenen aan doen. Ga mee op stap en geniet van het mooie landschap en de mooie verhalen. We zijn terug om plm. 16.30 uur en praten in Ons Dorpshuis na, onder het genot van een borrel en eten. Het is belangrijk dat u zich opgeeft voor wandeling en eten uiterlijk 28 september bij Orando orandowesteremden@gmail.com. Er zijn geen kosten aan
verbonden. Uitgebreide uitnodiging volgt nog.


23 november Sinterklaasintocht
Sinterklaas heeft ons laten weten dat hij op zaterdag 23 november rond 14.00 uur aankomt bij de kruising
Molenweg/Pastorieweg. We verwachten dat alle kinderen de Sint welkom heten en hem begeleiden naar het dorpshuis. Daar zijn alle kinderen tot en met groep 8 van de basisschool welkom. Sinterklaas neemt voor de kinderen een cadeautje mee. Ook zijn natuurlijk de kinderen die geen lid zijn van Orando welkom. Wel vragen we om deze kinderen 14 dagen van te voren aan te melden via het mailadres orandowesteremden@gmail.com. Voor deze groep kinderen vragen we een bijdrage van € 5,00 p.p.


14 december Kerstknutselen voor kinderen.
Op 14 december zijn alle kinderen om 13.30 uur welkom in het ijsbaangebouw. We gaan hier gezellig een middagje
knutselen rondom het thema Kerst. Alle kinderen gaan met eigen gemaakte spullen weer naar huis rond 15.00 uur.


15 sept Motortoertocht
5 okt Ommetje “Rondom Westeremden”
23 nov Sinterklaasintocht
14 dec Kerstknutselen voor kinderen
14 dec Kerstworkshop voor volwassenen
24 dec Kerstavond
31 dec Vuurwerkshow
4 jan Nieuwjaarsborrel
We stellen uw aanwezigheid erg op prijs!
14 december Kerstworkshop voor volwassenen
Nadat de kinderen klaar zijn met knutselen, kunnen de ouderen weer hun hart ophalen want om 15.30 uur beginnen we met een kerstworkshop! We vragen hiervoor een bijdrage van € 10,-. Opgeven via orandowesteremden@gmail.com.


24 december Kerstavond
We vragen u deze avond alvast te reserveren voor een mooie kerstavond in/nabij de Andreaskerk voor alle dorpsbewoners. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de kerken in het dorp; Orando draagt hier ook aan bij.


31 december Vuurwerkshow
Oudjaarsdag sluiten we traditioneel af met een spetterend vuurwerkshow om 01.00 uur. Dit jaar bij de Viskenij.


4 januari Nieuwjaarsborrel
Op zaterdagmiddag 4 januari 2020 organiseren we onze nieuwjaarsborrel. Gewoon even gezellig met elkaar praten, drankje en een hapje erbij van 16.30 uur tot 18.00 uur in Ons Dorpshuis. We hopen dat velen elkaar een mooi nieuwjaar toe kunnen wensen.