Dorpsagenda Westeremden 2020

                                               

                                    Activiteitenoverzicht van  Dorpsvereniging Orando Westeremden.

 

 

             Voorjaarsprogramma Orando Westeremden

 

6- Maart-Jaarvergadering , De jaarlijkse vergadering van Orando vindt plaats op vrijdag 6 Maart en begint om 8,00 uur in het Dorpshuis. De agenda wordt van tevoren verstrekt. Er zal een powerpoint presentatie getoond worden van alle activiteiten die Orando in 2019 heeft georganiseerd. Na afloop van het officiële gedeelte is er een Amerikaanse  bingo!

21- Maart – Westeremden doet mee aan Nederland schoon. Op zaterdag 21 maart doet Westeremden mee aan de landelijkse actie: Nederland schoon! Iedereen- kinderen en volwassen-verwachten we om 13.00 uur bij roodehaan ( Viskenij ). We gaan dan in groepjes op pad om ons dorp en de speeltuin weer mooi te maken. Als dank is er voor de kinderen die meehelpen een kleine verrassing. We sluiten af bij roodehaan (Viskenij), waar iedereen die meegeholpen heeft van harte welkom. KOMT ALLEN HELPEN! 

11- April – Paasknutselen  Alle kinderen in de leeftijd van de basisschool kunnen op zaterdagmiddag 11 april van 13.30 tot 15.00 uur komen knutselen in de ijsbaankeet. Er kan van alles worden gedaan, zoals verven of knutselen met papier met als thema, Pasen! Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteiten. 

13- April – Paasworkshop  Ook dit jaar kunnen volwassen weer hun hart ophalen want nadat de kinderen klaar zijn met knutselen, kunnen zij beginnen met paasworkshop! Van 15.30 tot 17.00 uur ( meer informatie volgt.) 

11 – April – Het snoeihout kan op zaterdag 11 april worden gebracht naar de paasbult bij Jan Dijkema aan de Zeerijperweg. Let op, alleen tussen 09.00 tot 15.00. Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om te brengen, lag u het dan aan de weg dan word dit tegen een vergoeding bij u opgehaald. 

13 – April – Paasvuur  . Onder voorbehoud van het weer en de afgifte van de vergunning van de gemeente wordt op paasmaandag om 19.00 uur het paasvuur aangestoken. Tegen een kleine vergoeding is er koffie/thee of fris beschikbaar.

27- April- Koningsdag .Voor de koningsdag maken we een afzondering speciaal en feestelijke programma. Zoals gebruikelijk beginnen de activiteiten om 14.00 uur ( Meer informatie volgt. )

4- Mei- Dodenherdenking . Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Dit doen we met het kranslegging bij het monument op het dorpsplein en een bijeenkomst in de Andreaskerk. Na de bijeenkomst is er in de kerk gelegenheid om na te praten en gezamenlijk koffie of thee te drinken. De deelnemers aan de herdenking worden om 19.50 bij het gedenkteken op het dorpsplein verwacht.

5- Mei- 75 Vrijheid. In 2020 wordt 75 jaar vrijheid gevierd. Wij willen vanuit Groningen het bevrijdingsvuur naar Westeremden brengen. Wij zoeken hiervoor een groep wielrenners en hardlopers ( In estafettevorm.) Je kunt hiervoor aanmelden via ( orandowesteremden@gmail.com ) Wanneer beide groepen aankomen in Westeremden kan iedereen die dat wil aansluiten bij de groep. De aankomst in het dorp is een feestelijke gebeurtenis. Hier wordt het bevrijdingsvuur op een centrale plek ontstoken. Een toost op de vrijheid maakt het dan helemaal af: Samen proosten op de vrijheid. Hierna beginnen de activiteiten in Westeremden met als afsluiter een vrijheidsmaaltijd met muzikale begeleiding. 

21- Mei- Garageverkoop . Koningsdag is geweest en je hebt nog spullen over die je wilt verkopen? Iedereen krijgt een `2 kans! Op donderdag 21 mei kun je vanuit je eigen schuur of garage of oprit je spulletjes te koop aanbieden. Als afsluiter van de dag gaan we gezellig met z,n allen eten in de ijsbaankeet. Ook daarvoor is er een aanmelding nodig bij ( orandowesteremden@gmail.com )   ( meer informatie volgt. )

19-Juni- Fietstocht . Op 19 juni is er de jaarlijkse fietstocht. We vertrekken om 19.00 uur vanaf de ijsbaankeet. een mooie tocht door het Groninger landschap is uitgezet. We fietsen ongeveer 20 kilometer in een rustige tempo. Onderweg pauzeren we eenmaal en bij terugkomst is er een gezellige nazit in de ijsbaankeet.