Omke Burema en Harmina Kuilema vierden hun 70 jarige huwelijk.

Omke Burema en Harmina Kuilema uit Westeremden vierden afgelopen week hun 70-jarig huwelijk. Het platina paar werd door loco-burgemeester Annalies Usmany-Dallinga gefeliciteerd namens de gemeente Eemsdelta.

WESTEREMDEN- Het stel van 94 en 91 jaar oud woont nog steeds zelfstandig in hun boerderij. Ze maken zelfs geen gebruik van thuiszorg. Hun dochter Betsie Burema doet de boodschappen en helpt twee uurtjes per week in het huishouden. De in Garsthuizen geboren mevrouw Burema-Kuilema is nog heel vitaal. De heer Burema, wiens wieg in Westeremden stond, is slecht ter been en ziet wat minder goed. Het echtpaar heeft drie kinderen (nog een zoon en een dochter), zes kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen gekregen. De heer Burema is tot zijn pensioen veehouder in Westeremden geweest. Daarnaast zat hij in het schoolbestuur van de lagere school van Westeremden. Mevrouw Burema-Kuilema zorgde voor de kinderen en het huishouden. Daarnaast beleeft mevrouw veel plezier aan het verzorgen en opkweken van huiskamerplanten. Samen was het echtpaar actief in het verenigingsleven. Mevrouw Burema is meer dan vijftig jaar actief lid geweest van de vrouwenvereniging. De heer Burema was voorzitter van zangvereniging Exelsior. Hij is daar ook vijftig jaar lid van geweest. Het paar heeft de bijzondere 70-jarige bruiloft, die jaarlijks zo’n twintig keer voorkomt in het land, vorige zaterdag met de hele familie gehouden in het Sprookjeshof in Zuidlaren.