Fruittuinen in Westeremden.

Westeremden-Menige mensen in het dorp zullen het misschien nog wel weten dat vroeger in het wierde dorpje veel fruitbomen hebben gestaan. Zoals aan de Bredeweg en Huizingeweg waar een Appel en bessentuin gevestigd was van fruitteler P. Slager die samen met zijn zonen werden gerund. In de zomermaanden als er geplukt moest worden kwamen jongeren uit het dorp om de heer Slager een handje te helpen met het oogsten van de bessen en de pruimen die netjes in het kistje werden gedaan en gewogen, je naam werd dan genoteerd en hoeveel kilo dat je had geplukt. Aan het einde van de week als alle bessen zijn geplukt kreeg men het geld om vervolgens daar leuke dingen mee te doen . Slager zorgde ervoor dat het fruit naar Groningen werd vervoerd om daar geveild te worden. En zo waren er nog paar bessentuinen in het dorp waar geplukt werd, zoals aan de Fiveldijk bij T.Klunder die ook over een bessen en kruisbessentuin beschikte en waar de jeugd dan aan de slag ging om de bessen te plukken.  Van dit alles is helaas niets meer van overgebleven, en als je goed kijkt in het dorp dan kun je nog in sommige tuinen bessenstruiken zien waar Westeremden zo rijk in was .