Fruittuinen in Westeremden.

Westeremden-Menige oude dorpsgenoten zullen zich dit nog herinneren dat er vroeger in het wierde dorpje veel fruitbomen hebben gestaan. Zoals aan de Bredeweg en Huizingeweg waar een Appel en bessentuin gevestigd was van fruitteler P. Slager die samen met zijn zonen werden gerund. In de zomermaanden als er geplukt moest worden kwamen jongeren uit het dorp om de heer Slager te helpen met het oogsten van de bessen en de pruimen die netjes in het kistje werden gedaan en gewogen. Je naam werd dan genoteerd en hoeveel kilo dat je had geplukt. Aan het einde van de week als alle bessen waren geplukt kreeg men het geld om vervolgens op je spaarbankboekje te zetten of je kon er iets leuks mee te doen. Slager zorgde er dan voor dat het fruit naar Groningen werd vervoerd om daar geveild te worden. En zo waren er nog paar bessentuinen in het dorp waar geplukt moest worden, zoals aan de Fiveldijk bij T.Klunder die ook over een bessen bessentuin beschikte. Van dit alles is helaas niets meer van overgebleven, en als je goed kijkt in het dorp dan kun je hier en daar nog paar bessenstruiken zien waar Westeremden zo rijk in was.