Sint Maarten dit jaar anders dan anders:

Westeremden  Morgen is de dag waar veel kinderen naar uitkijken eindelijk aangebroken: langs de deur met je zelfgemaakte lampion en zo veel mogelijk snoep binnenhalen, zodat je tot oud en nieuw met een goede voorraad zit. Maar mag je eigenlijk wel langs de deuren, nu we in een gedeeltelijke lockdown zitten?.

Of je dit jaar Sint-Maarten mag vieren, hangt af van waar je woont. In Westeremden mag het wel. De overheid waarschuwt wel alleen met het eigen gezin of een klein, vast groepje langs de deuren te gaan. Daarbij moet rekening gehouden worden met de maximale groepsgrootte, die niet voor kleine kinderen geldt, en moet de anderhalve meter in acht gehouden worden. Er mogen geen grote activiteiten in een straat worden georganiseerd, en er wordt nadrukkelijk gevraagd om ook kinderen anderhalve meter afstand van bewoners te laten houden.