Boerenschuur herbouwd.

Westeremden-Na de tragische brand in 2017 is de boerenschuur van de familie Bos weer herbouwd en een video verslag van gemaakt .  Het gebeurde allemaal op maandagochtend iets na halfeen, nachts de brandweerpost Loppersum is opgeroepen voor een brand in een schuur in het nabijgelegen Westeremden. Omdat het van afstand goed te zien was dat de vlammen al uit het dak sloegen werd er direct opgeschaald en werden ook de blusploegen uit Middelstum, Bedum en Uithuizen opgeroepen om ter plaatse te komen. Ook het groot water transport en de hoogwerker uit Groningen zijn ter assistentie te opgeroepen. Het was al snel duidelijk dat de boerenschuur, waarin aardappels worden opgeslagen, niet meer te redden was. Het woonhuis dat door middel van een brandmuur van de schuren gescheiden was is door snel ingrijpen wel behouden gebleven. De fam;Bos is toen in de buurt opgevangen en hebben die nacht elders moeten doorbrengen. Nu na twee jaar is de boerenschuur weer in z, n oude glorie herbouwd en aardbeving bestendig gemaakt en van alle moderne gemakken voorzien zodat Bos straks als de aardappelseizoenen aanbreekt de nieuwe schuur in gebruik kan nemen.