Een columbarium op het begraafplaats.

Westeremden- Op de begraafplaats in Westeremden is enkele weken geleden een Columbarium gerealiseerd door de gemeente Loppersum. Na het samenvoegen van de beide begraafvelden is er dit jaar ook een Urnen ( Columbarium) gerealiseerd. In dit heuveltje is plaats gemaakt voor 5 nissen waar de urnen van de overledenen in geplaatst kunnen worden. Een columbarium (Urnengalerij) kom je vaak tegen op grote begraafplaatsen, maar ook op kleine begraafplaatsen kom je er steeds meer tegen.

Zo ontstaan er Urnenmuren maar ook urnenvelden. Sommige nissen kunnen afgesloten worden met een stenen plaat waar de naam van de overledene op kan worden gegraveerd. Als het de wens is de asbus op een dergelijke manier te bewaren, dan is het verstandig om vooraf de plaats te gaan bekijken.