Verdwenen padje.

Westeremden-In de tijd dat er aan de Dorpsweg een Gasthuis stond liep daar achter de huizen langs een padje. Meeste oude dorpelingen zullen dit misschien nog wel herinneren vertelde K.Bloema die daar ook aan de Dorpsweg heeft gewoond, maar tijdens de sloop van het Gasthuis en het bouwen van de twee dubbele woningen aan de Dorpsweg is dit padje door de gemeente geruimd.

Dit padje was bestemd voor de bewoners die aan de wierde kant woonden, het hekje van het padje bestaat nog steeds en is bijna weg gegroeid in de heg bij R.Jelters aan de wierde kant. Zo kon je vanaf Smit Hamminga die er in die tijd woonde achter de huizen langs lopen en via het huis van J.Reiffers nu R. Koeman weer naar de weg toe. En zo moet er ook een kerkenpadje hebben gelegen naast het huis van M. Ripke aan de Dorpsweg die uitkwam aan de oude boor langs het heg van H. Dijkema en R. van den Bos .