GRASBAANRACES 4/11 Mei

Westeremden-Traditiegetrouw worden er jaarlijks twee grasbaanraces verreden op het ijsbaanterrein de wierde in Westeremden. Ook dit jaar zijn hiervoor de wedstrijddata weer toegekend. Al heel veel jaren vinden er grasbaanraces plaats aan de rand van het dorp. De organisatie is in handen van de Stichting Baansport Westeremden (SBW), die dit jaar al 20 jaar bestaat, want de baansport bestaat zelfs veel langer in Westeremden, ( ruim 30 jaar word er al gereden waaronder de dwerg die als eerste begon in Westeremden ) .  De afgelopen jaren waren ook enkele dorpsgenoten, die een crossmotor aanschaften. Zij staken ook anderen aan met hun enthousiasme en het idee werd geboren om elke jaar met elkaar, om als regioklasse, deel te nemen aan een grasbaanrace.

De Stichting Baansport Westeremden heeft  toestemming gevraagd aan de landelijke bond, de KNMV, om deze regioklasse toe te voegen aan het wedstrijdprogramma. Behalve deze regioklasse zien we die dag ook de diverse KNMV-klassen in de categorie jeugd- en nationaal aan de start verschijnen.

Een zaterdag later, 11 mei 2019, komen de grasbaan coureurs van de VTBM weer naar Westeremden en zij komen meestal in groten getale. Het circuit op de Westeremder ijsbaan is zeer in trek bij de coureurs. In deze wedstrijd wordt gereden om het VTBM-kampioenschap en ook deze wedstrijd .