Hans Engels benoemd als waarnemend burgemeester Loppersum

Westeremden-Commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de vertrouwenscommissie van de gemeente Loppersum de heer Hans Engels uit Groningen benoemd als waarnemend burgemeester van Loppersum.De benoeming gaat in per 1 oktober 2018 en geldt voor onbepaalde tijd zolang het proces van gemeentelijke herindeling waarin de gemeente Loppersum betrokken is, duurt. De heer Engels (1951 / D66) is bijzonder hoogleraar Decentraal Bestuur. Daarnaast is hij lid van de Eerste Kamer. Hij beschikt over zeer ruime politieke en bestuurlijke ervaring. Voor zijn pensionering in 2017 werkte hij meer dan 20 jaar als universitair hoofddocent Staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast was hij onder andere wethouder, fractievoorzitter en rechter-plaatsvervanger