Westeremden – Hulde aan het bruidspaar.

Westeremden-Op woensdag 22 augustus 2018 is het 60 jaar geleden dat de geboren Alteveerder Hermannus van der Tuuk 4 september 1933 en Grietje -Doornbos geboren op 27 februari uit Westeremden in het huwelijksbootje stapten . Het echtpaar kreeg drie kinderen Riekie en Tonnie en Harry allen wonen nu ergens anders. Vraag aan Herman waar heb je je vrouw leren kennen, waarop hij antwoordde en: knipoogde naar Grietje op een feestje. De heer Van der Tuuk was tijdens zijn werkzame leven actief in de metaalindustrie en werkte bij firma Zwartwoud in Hoogkerk. Vanuit deze functie plaatste hij keukens bij verschillende bedrijven.  Mevrouw Van der Tuuk- Doornbos was huisvrouw en stond altijd klaar voor de kinderen. Daarnaast was zij mantelzorger voor haar eigen ouders, die bij echtpaar Van der Tuuk in huis woonden.
Samen brengen ze hun dagen door achter het keukenraam met Griet haar zus, die regelmatig even langs komt voor een praatje. Of het Bruidspaar ook een feest geeft zegt Grietje, nee hoor we gaan samen met de kinderen lekker uit eten.