Laatste gemeentegids gemeente Loppersum

Westeremden-In week 34 valt een bijzondere editie van de gemeentegids bij inwoners van de gemeente Loppersum op de deurmat. Dit is namelijk de laatste. Per 1 januari 2021 gaat Loppersum samen met de gemeenten Delfzijl en Appingedam verder als één gemeente. Voor deze laatste, bijzondere editie hebben ook onze inwoners een mooie bijdrage geleverd. Zij hebben – op ons verzoek – foto’s ingestuurd van mooie plekken in de gemeente. Op de voorkant van de gemeentegids 2018-2020 staan 13 foto’s van prachtige plekjes en landschappen tijdens verschillende seizoenen.Speciale katernen

In deze gids ontdekken inwoners en recreanten wat er te doen is op het gebied van horeca, cultuur, recreatie, sport en ondernemerschap in de gemeente Loppersum. Ook besteden we -naast allerlei algemene en praktische informatie- aandacht aan de aardgasproblematiek. Onze inwoners ondervinden dagelijks hinder van de gevolgen van de gaswinning. De aardbevingen vormen een belangrijk, maar ingewikkeld dossier waar we nauw bij betrokken zijn. Daarnaast hebben we een speciaal katern ‘Duurzaamheid’. We willen onze dorpen klaarmaken voor de toekomst. Dat gebeurt onder andere door ons milieubeleid, waarin staat dat we als gemeente in 2030 niet meer afhankelijk willen zijn van fossiele energiebronnen, zoals aardgas, aardolie en steenkolen