Struinen door de Fivelboezem.

Westeremden-Donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, was het een mooi wandelweer op een klein regenbuitje na. Een groepje van ongeveer 25 Deelnemers verzamelden zich bij het Dorpshuis voor de Proefloop van het Dorps ommetje: “Struinen door de Fivel boezem”. Het Westeremder ommetje gaat hoofdzakelijk over maai paden van het waterschap. De deelnemers ervaren zo het land om hun heen op een heel intensieve manier en krijgen Westeremden vanuit alle windrichtingen te zien. Bij terugkomst in het Dorpshuis was er gelegenheid voor soep en salade voor de deelnemers. De Werkgroep Landschap, Cultuurhistorie, Openbare ruimte en Toegankelijkheid werkt verder door aan de verdere realisering van het dorps ommetje. Er moet onder andere nog gezorgd worden voor een aantal vonders over sloten, bewegwijzering en een betere begaanbaarheid. Daarnaast willen ze de route laten aansluiten bij het wandelnetwerk Kansrijk Groningen van Landschapsbeheer Groningen en op Garsthuizen en Stedum.