Tentoonstelling werk Donker en Stoop in museum Helmantel

Westeremden – Het komende tentoonstellingsseizoen in Museum Helmantel in de Weem van Westeremden begint in mei met een tentoonstelling van twee grote kunstenaars, aangevuld met werk van Henk Helmantel.


Van Kees Stoop, wonend en werkend in Holten zijn tekeningen, olieverfschilderijen en een aantal etsen te zien. Zijn werk zal zeker indruk maken op de bezoeker.
Dit geldt evenzeer voor de etsen van Charles Donker, wonend en werkend in Utrecht. Voor beiden is het landschap een bron van inspiratie, maar ook dieren en planten hebben hun aandacht. Kees Stoop maakt ook grote abstracte werken en heeft alle 150 psalmen op grote vellen Japans papier gekalligrafeerd en verluchtigd met plantmotieven.

Al met al een zeer gevarieerde tentoonstelling, met in één ruimte werk van Henk Helmantel, die eveneens exposeert  in museum More in Gorssel  (t/m 13 mei) in Museum Gouda in Gouda, t/m 8 juli en tot maart 2019 in Museum Chimei in Tainan op Taiwan.

Vanaf 5 juli t/m 27 oktober is alleen het werk van Henk Helmantel te zien. Ongeveer 70 werken, waaronder ook weer nieuwe stillevens en interieurs. Zoals bij velen bekend vormt Museum Helmantel samen met de Middeleeuwse Andreaskerk een prachtig ensemble in het fraaie dorpscentrum van Westeremden in Noordoost Groningen