Oorlogsverhalen: Bernardus Timmer verteld.

Westeremden-Hoe borgen we in de (nabije)toekomst de ooggetuigenverhalen over de Tweede Wereldoorlog? Het is een vraag waar veel cultuurhistorische organisaties in Nederland zich mee bezig houden. De periode 1940-1945 komt steeds verder van ons af te staan; de eerste generatie ooggetuigen verdwijnt langzamerhand. Persoonlijk vertelde ooggetuigenverslagen over deze periode worden hierdoor steeds schaarser. Om adequaat te reageren op deze onomkeerbare omslag in onze herinneringscultuur is het belangrijk om nu actief te onderzoeken hoe deze verhalen binnenkort het beste overgedragen kunnen worden. Wat doen we als de eerste generatie ooggetuigen daadwerkelijk niet meer kunnen vragen hoe het was om als kind of (jong)volwassene de oorlog mee te maken? Daarom verteld Bernardus Timmer in deze documentaire zijn verhaal hoe hij als kind de oorlog heeft meemaakt.