Geen incidenten, wel schrik na beving van 2,8 bij Garsthuizen.

Westeremden-De Veiligheidsregio Groningen heeft geen meldingen van incidenten ontvangen na de aardbeving van vrijdagavond. Rond half twaalf was er een beving met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter bij Garsthuizen, deze werd ook gevoeld in Westeremden en ook in de andere regio dorpen. Fundering verschoven
‘Wij weten het niet meer. Mijn zoon hoorde het huis kraken. We denken dat de fundering is verschoven. Er zit een gat tussen de muur en de vloer’, vertelt de vrouw uit Zeerijp. 
‘Dit was een heftige beving. Zwaarder dan eerder’, vertelt een inwoonster van ’t Zandt. ‘Ik zat te schudden op de bank’ volgens een beller uit Westeremden. Behoorlijke beving. Ook in Loppersum werd de beving duidelijk gevoeld. ‘Alles trilde erover.’ En een melder uit Uithuizermeeden ervoer het als ‘een behoorlijke beving. In 2008 werd Westeremden ook opgeschrikt met een beving van 3.2.