Vliegende start voor het nieuwe schadeloket.

Westeremden-Bij het nieuwe schadeloket van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen hebben zich tot maandagmiddag 16 uur ongeveer 200 mensen gemeld. Het loket beleeft daarmee een vliegende start. ,,We zijn blij met dit aantal. Het betekent dat mensen ons weten te vinden. Voor ons is het fijn om na de drukke voorbereidingen nu mensen te kunnen helpen. De aantallen van vandaag zijn voor ons goed te doen. We konden tijdens de gesprekken de tijd nemen”, vertelt woordvoerder Jouke Schaafsma. Bewoners en ondernemers in het aardbevingsgebied kunnen bij het loket terecht voor de afhandeling van schade aan huizen en gebouwen. Het gaat om schade die is ontstaan als gevolg van gaswinning in Groningen en de gasopslag in Norg. Wie zich bij het loket wil melden kan dat doen via de website schadedoormijnbouw.nl of op het kantoor dat is gevestigd aan het Cascadeplein in Groningen. Op de eerste dag kregen de dertig medewerkers de ruim 11.500 schademeldingen overgedragen die sinds 31 maart 2017 zijn gedaan bij het Centrum Veilig Wonen in Appingedam. Met de start van het schadeloket is de NAM buitenspel gezet. Schadegevallen worden nu individueel behandeld en beoordeeld.