Loppersum Vooruit wint verkiezingen, CDA en D66 grote verliezers

Loppersum Vooruit heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen in Loppersum de meeste stemmen veroverd. De PvdA volgt op plek twee. Loppersum Vooruit mag de onderhandelingen over het nieuwe college dus openen, waar ze vier en acht jaar geleden als tweede aanschoof.

D66 en het CDA verliezen fors in Loppersum. Het CDA is nog wel de derde partij van de gemeente. Daarna volgt GroenLinks dat stemmen won ten opzichte van vier jaar geleden, en ChristenUnie dat juist stemmen verloor.

Door het forse verlies van D66, is de VVD nu de één na kleinste partij.

Zo ging het in 2014

Bij de vorige verkiezingen waren het CDA en Loppersum Vooruit met beiden drie zetels de grootste partijen van Loppersum. De PvdA, ChristenUnie, Gemeentebelangen/D66 en GroenLinks veroverden toen elk twee zetels. De VVD zat met één zetel in de raad.

Zo is er gestemd in Loppersum

De resultaten worden zo snel mogelijk in kaart gebracht. De uitslag kan nog veranderen door de verdeling van restzetels.

Uitslag Stembureau Westeremden Gemeenteraadsverkiezingen 2018

 De definitieve uitslag wordt a.s. vrijdag, 23 maart 2018 om 10.00 uur bekend gemaakt tijdens de openbare zitting van het Centraal Stembureau in de raadszaal van het gemeentehuis, Molenweg 12 in Loppersum. U bent van harte welkom!


Aantal Stemmen – Dorpshuis Westeremden: 354