Leerlingen van ABT-Emo school verhuizen zelf naar de ‘logeerschool.

Westeremden-De kinderen van de Abt Emoschool in Westeremden trokken gisteren in optocht naar hun nieuwe tijdelijke ‘logeerschool‘. Met elk een versierde verhuisdoos in de hand wandelden de 36 basisscholieren welgeteld 110 meter naar het nieuwe gebouw waar ze de komende maanden les krijgen tot oude school aan de Huizingerweg helemaal aardbevingsbestendig is.

‘Versterkingscarrousel’
Met die verhuizing begint een ware versterkingscarrousel voor de drie Lopster basisscholen die samen de Netwerkschool vormen. Als in september volgens planning de Abt Emoschool klaar is, gaat de logeerschool volgens onderwijswethouder Bé Schollema ,,letterlijk op de vrachtwagen’’ naar Zeerijp.Dan nemen de leerlingen van de Wilgenstee hun intrek in het grijze wisselgebouw tot ook hun school ‘schokproof’ is. Eind dit jaar is die klus klaar en dan verkast de logeerschool nog een keer, naar ‘t Zandt. Daar wordt begin 2019 ook obs De Zandplaat versterkt.

Meteen ook een afscheid
Voor de achtstegroepers was de verhuizing gisteren ook meteen een afscheid. Als de nieuwe Abt Emo straks klaar is zitten zij als het goed is immers op de middelbare school. De tijdelijke wisselschool lijkt al wel een beetje op die nieuwe leeromgeving, zag leerling Eise Reinders gisteren: ,,Witte muren, mooi strak ingericht en van de buitenkant wel erg saai.” Maar wel een mooi groot lokaal, vindt Floor van der Ploeg. “En juf heeft het mooi ingericht.”