13 februari 1979 sneeuwstorm teistert Westeremden.

Westeremden-De winter van 1978 / 1979 had ook rond de jaarwisseling al gezorgd voor hevige sneeuwval en extreme vorst en op dinsdag 2 januari een zware sneeuwstorm maar de sneeuwstorm die rond half februari opstak overtrof deze. Deze begon al op 13 februari met langdurig regen en ijzel en een toenemende oostenwind. Takken braken al af onder de ijs last en wind en het noorden gaf al grote verkeersproblemen.

Sneeuwduinen; Op woensdag 14 februari 1979 ontwaakte het noorden in een ware sneeuwstorm. Waarnemers spraken over dikke gordijnen van voortjagende sneeuw bij vijf graden vorst en een ijzig koude wind. Bij sommige woningen stoof de sneeuw op tot het dakraam, hoogspanningsdraden sneuvelden en zelfs de snelwegen raakten volledig geblokkeerd. Complete dorpen als bijvoorbeeld Westeremden en Gasthuizen werden voor meerdere dagen van de buitenwereld afgesneden. De aanhoudende stormachtige wind zorgde voor zware driftsneeuw die met vlagen van 100 km/uur ongeveer 90 uur achtereen over grote afstanden werd meegevoerd. De sneeuwduinen die daardoor ontstonden, bereikten hoogtes van 3 tot 6 meter. Radio Noord deed verslag uit een cafe in Stedum over staand van zaken met toenmalige burgemeester Mellema . Door de hevige storm en sneeuw val reden bussen en treinen niet meer. Ziekenhuizen werden onbereikbaar. Bij fam. Helmantel aan de huizingeweg moest de kasramen ontdaan worden van het vele sneeuw die zich heeft opgehoopt door vrijwilligers uit het dorp. Zo werd gehamsterd in diverse dorpen voor brood en melk dat op en duur uitverkocht raakten. Het openbare leven kwam enkele dagen nagenoeg tot stilstand te staan door de storm die zich over het land verplaatste. Ook boeren hadden grote problemen; de afvoer van melk stagneerde evenals de aanvoer van veevoeder.