Expositie Henk Helmantel in Taiwan

WESTEREMDEN- Het jaar 2018 belooft voor Henk Helmantel een bijzonder jaar te worden. Er komen maar liefst drie tentoonstellingen van het werk van deze schilder. De eerste is vanaf 24 januari in TaiwanHelmantel is daar zelf van 16 tot en met 28 januari aanwezig. Het Chimei Museum in de stad Tainan,waarvan het huidige onderkomen pas drie jaar geleden is gebouwd in de stijl van het classicisme , verzamelt veel kunst uit West-Europa vanaf de Middeleeuwen tot heden. Henk Helmantel is de eerste buitenlandse kunstenaar die de eer te beurt valt om in dit museum een groot overzicht van zijn werk te tonen.

Ruim 70 schilderijen van 1967 tot heden zullen worden geëxposeerd tot ongeveer september 2018. Daarna volgt aansluitend een kleinere presentatie van ongeveer 30 schilderijen tot februari 2019. In de afgelopen jaren heeft het Chimei Museum via veilingen al 8 schilderijen van Helmantel aangekocht die nu tot de vaste collectie van het museum behoren.

Bij de tentoonstelling verschijnt een uitgebreide catalogus in het Chinees en Engels. De titel van de tentoonstelling is: The beauties of simplicity (De schoonheid van de eenvoud)

De tweede tentoonstelling opent op 4 februari tot en met 13 mei in het Museum More in Gorssel en de derde in Museum Gouda duurt van 24 februari tot 17 juni.