De ODBS Abt Emo school word versterkt.

Westeremden-De ODBS Abt Emo (Westeremden)OBS Wilgenstee (Zeerijp) en OBS De Zandplaat (’t Zandt) vormen samen de netwerkschool ‘Oost’. Dat wil zeggen dat ze wel hun eigen identiteit behouden, maar waar mogelijk samenwerken. Ze behouden hun oorspronkelijke schoolgebouwen. Deze drie schoolgebouwen worden bouwkundig versterkt, duurzaam gemaakt en onderwijstechnisch op een eigentijdse manier aangepast, zodat de scholen straks voldoen aan de eisen van deze tijd én aan de wensen van het schoolteam en de leerlingen.

Een tijdelijke school
Om deze versterking en aanpassingen uit te voeren, worden in ieder dorp tijdelijke scholen ingericht. In Westeremden komt de tijdelijke school op een locatie aan de Huizingerweg.
Planning
De tijdelijke school in Westeremden wordt begin 2018 gebouwd. Vanaf de voorjaarsvakantie van 2018 krijgen de leerlingen van ODBS Abt Emo hier les. Als alles volgens planning verloopt, is de oorspronkelijke school uiterlijk augustus 2018 versterkt. Dan kunnen de leerlingen weer terug naar hun oude school en verdwijnt het tijdelijke gebouw.