Aardappelloods gaat in vlammen op.

Westeremden– Aan de Molenweg in Westeremden zijn zondagnacht twee grote schuren door brand verwoest. Daarbij is asbest vrijgekomen. Op maandagochtend worden omwonenden door de brandweer geïnformeerd wat te doen als ze asbest op of rond hun huis vinden. De grote brokken asbest zijn in de direct omgeving van de vuurhaard neergekomen, maar de kans is aanwezig dat kleinere stukjes asbest in een wijdere omtrek te vinden zijn.Aardappelloods
Rond 00.45 uur brak de brand uit in een van de twee aardappelloodsen van de Fam: Bos. Het vuur sloeg ook over naar de andere loods. De boerderij – die aan een van de schuren vastzit – kon worden gered. Dit komt door een brandmuur tussen de woonboerderij en de loods.
Na ongeveer anderhalf uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. Maandagochtend is de brandweer nog wel bezig met nablussen. ‘Dieren op het dak’  Buurtbewoonster Lineke Maring werd zondagnacht wakker van het geluid van de vlammen. ‘Ik dacht eerst dat er dieren over ons dak liepen, maar toen ik uit het raam keek, wist ik dat ik direct 112 moest bellen’, vertelt ze. 

Update: 16.00 uur  Volgens wethouder Pier Prins is er per brief en langs de deur contact opgenomen met bewoners van omliggende panden. ‘Er is inmiddels een bedrijf ingeschakeld dat eerst zo snel mogelijk het openbare gebied asbest-vrij probeert te maken. Daar wordt vandaag nog mee gestart. De omliggende wegen zijn afgezet zodat er geen verkeersbeweging mogelijk is.’