Westeremden van het gas af!

Westeremden-Gemeente Loppersum wil als eerste in de provincie van gas af, dat betekent dat het hele dorp in de huizen op een andere manier zal moeten verwarmen. Niet meer met aardgas maar een alternatief. Wat zou dat voor ons dorp en uw huis betekenen? Om daar achter te komen laten binnenkort de eerste Westeremders hun huis volledig scannen. Daarbij wordt gekeken hoe hun huis beter geïsoleerd kan worden, wat geschikte alternatieve warmtesystemen zouden zijn, wat zou het kosten om de energierekening naar nul te brengen en hoe dit alles met de verwerkingsopdracht gecombineerd kan worden. Samen met alle bewoners die hun eigen huis in kaart hebben gebracht geeft dit een beeld van energieopgave van Westeremden . Vervolgens willen we als werkgroep (buurtkracht) samen met de gemeente, netwerkbeheerders en andere partijen gaan kijken wat de ideale energiemix zou kunnen zijn voor aardgas in Westeremden. Dit zodat we samen met de versterking direct grote stappen kunnen zetten richting een energieneutraal Westeremden.