Open dag Begraafplaats Westeremden.

Westeremden- Dorpsvereniging Orando hield zaterdag 9 september samen met de werkgroep een open dag op de begraafplaats. De aanwezigen konden het vele werk zien wat de werkgroep heeft verricht al die tijd. Zo gaan iedere zaterdagmorgen vrijwilligers naar de begraafplaats om werkzaamheden te verrichten aan de graven in Westeremden. Het werk wat ze hier doen bestaat uit het herstellen van schilderwerk en het boenen van de stenen waar een groene laag op zit. Het geeft voldoening zegt Adrie de Jong die het schoonmaken voor z, n rekening neemt. Maar ook stenen die los zitten worden zorgvuldig hersteld. Na een uurtje werken word er koffie gedronken en alles word nog even door genomen, daarna word het werk weer hervat tot twaalf uur. Een andere groepje vrijwilligers werken woensdag,s maar dan in een kleinere bezetting. Volgens een medewerker ligt het werk op schema maar een tijd aangeven wanneer het klaar moet zijn dat durfde hij niet te zeggen, “het gaat ja mooi zo “ zei hij. Nu het lichte werk er bijna opzit, komt het zware werk aangezet, graven die verzakt zijn moeten omhoog gebracht worden en dat wordt nog een hele klus volgens de voorzitter van de dorpsvereniging Orando  .