Recordaantal stoetbomen op de Abt-Emoschool.

Westeremden- Maar liefst negen leerlingen van groep 3 van de Abt-Emoschool in Westeremden kregen maandag op de eerste schooldag de traditionele stoetboom. Het was lang geleden dat er zoveel kinderen op de dorpschool naar groep drie gingen. De stoetboom een typisch Hogelandster traditie het is een tak met lekkernijen.Oorspronkelijk was dit een tak met broodjes, omdat de kinderen in de eerste klas met ,het grote schoolwerk, moesten beginnen en goed moesten eten en groeien. Deze oude traditie wordt op sommige Groningse basisscholen, waaronder de 800 jaar oude Abt Emoschool, nog in ere gehouden. Ook is de stoetboom een beetje als troost bedoeld, omdat er vanaf dat moment moet worden geleerd en er minder tijd is om te spelen. De Westeremder Abt Emoschool is een Dalton-school en is onderdeel van de Netwerkschool Loppersum Oost van schoolstichting Marenland.