De scholen beginnen weer.

Westeremden-Maandag is het weer zover. In Noord-Nederland gaan de scholen weer van start. Fietsers en automobilisten denk aan elkaar!

Veilig Verkeer Nederland vraagt in de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ dit jaar aandacht voor het feit dat kinderen metaal en fysiek nog volop in ontwikkeling zijn. Dit maakt hen erg kwetsbaar in het verkeer. Kinderen zijn bijvoorbeeld impulsief, doen soms onverwachte dingen en hebben een beperkt besef van gevaar. Jonge kinderen hebben moeite met het inschatten van afstand en snelheid. Pas vanaf ongeveer 10 jaar kunnen kinderen goed in een rechte lijn fietsen, zonder te slingeren achterom kijken en hun hand uitsteken. Veilig Verkeer Nederland vraagt hier begrip voor en attendeert weggebruikers er op om extra oplettend te zijn als het gaat om kinderen en goed te zien hoe kinderen handelen in het verkeer.