Geologisch bodemonderzoek in Westeremden.

Westeremden- De NAM is in gemeente Loppersum gestart met een nieuwe vorm van bodemonderzoek. Zo is bedrijf Rossingh Geophysics uit Gasselte aan het meten aan de melkvaaller. Met een kleine kastjes worden tot op 30 meter diepte trillingen geregistreerd. Later worden de gegevens die dat oplevert geanalyseerd. Bij dit werk komen geen enorme installaties in het gebied te staan. De meetapparatuur is zo groot als een schoenendoos vertelde een medewerker. Vraag is of er niet al voldoende onderzoek is gedaan, wij willen het nog beter in kaart brengen wat de effecten zijn van trillingen op die bovenste vijftig meter en hoe de trillingen zich verplaatsten in klei, zand of veenlagen, en wat dat betekent voor de huizen die er op staan. De informatie kan later worden gebruikt bij het versterken van woningen en gebouwen.