Boaz kerk Westeremden .

kerk
Westeremden- Het Herstelfonds Getroffen Kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken(SOGK) heeft geheel onverwacht een gift van 100.000 euro ontvangen van de Fonds .

Na de kerk van Westeremden kan nu ook de kerk van Bierum opgeknapt worden. Het particuliere fonds is opgericht door een anonieme schenker uit Den Haag.2893867547 Het Herstelfonds Getroffen Kerken maakt groot onderhoud van kerken in het aardbevingsgebied mogelijk na schadeherstel en bouwkundig versterken op kosten van de NAM. De eerste kerk die van dit fonds profiteerde, is de kerk van Westeremden.

Peter Breukink, directeur van de SOGK: „Wij zijn ontzettend blij met deze bijzondere gift omdat we in Westeremden hebben gezien wat mogelijk is in een combinatie van schadeherstel, onderhoudssubsidie van de rijksoverheid en een belangrijke bijdrage van het Herstelfonds. Het resultaat is formidabel.”

Het kleurherstel van de voormalige gereformeerde kerk in Westeremden is het eerste project dat is gefinancierd door het Herstelfonds In de afgelopen periode werden het in- en exterieur van de kerk teruggebracht naar de oorspronkelijke kleurstelling. De kerk wordt na afsluiting van alle bouwkundige werkzaamheden op 18 november weer feestelijk in gebruik genomen

2893867548

Herstel en schilderwerk is uitgevoerd door schildersbedrijf Van de Maar uit Groningen.