Dorpsbewoners bezoeken RWE.

Westeremden- De dorpsvereniging Orando heeft een excursie georganiseerd naar RWE in de Eemshaven. Onder een genot van een kop koffie en een diapresentatie moesten de voorschriften strikt nageleefd worden. De 16 aanwezigen kregen beschermende kleding aan, en werden zo door een medewerker van RWE over het terrein begeleid. 2De medewerker vertelde dat de nieuwe RWE-kolencentrale de modernste centrale van Europa is, en ondanks dat het waterdamp produceert zit er nog wel co2 in en dat is nog niet opgelost vertelde hij. Tijdens de rondleiding werd voor de mensen echt duidelijk hoe groot het terrein wel niet is. Na de rondleiding was er een mogelijkheid om even wat te drinken, en daarna keerden de mensen met een ervaring rijker en een voldaan gevoel weer huiswaarts.4                                          KLIK Op de foto om vergroot te zien evt.