Voormalig café aan de Molenweg.

Westeremden- Menige mensen zullen het misschien nog wel weten, café Groenewold aan de Molenweg.
Hier werden de verhalen verteld wat de mannen zoal beleefden of mee gemaakt hadden die week, maar ook vergaderingen en feesten werd hier gehouden.cafe.1 Café Groenewold was een café bij uitstek, uitbater Lex Groenewold was hier de gastheer, maar deed naast het tappen ook mee aan Biljartavonden, ook was hij nauw betrokken bij de damvereniging die hier plaats vond. Helaas kwam Lex op een jongere leeftijd om het leven en z,n vrouw Ankie kwam er alleen voor te staan met haar 4 jonge dochters. Ankie heeft toen besloten om het caféleven voort te zetten. Samen met haar dochters heeft ze het caféleven jaren gerund en met succes. Het café is later verkocht aan nieuwe bewoners en die hebben er een woonhuis van gemaakt. cafe.2Daarna is het voormalige café weer verkocht aan een nieuwe eigenaar Henk en Fiet de Lange, Fiet houd zich regelmatig bezig met kunst die zij zelf maakt. Hier heb ik aller ruimte om mij te concentreren op mijn schilderkunst vertelde zij, ook kan ik hier mijn werken uitstallen en dat vind ik wel prettig. In het volgende film fragment verteld Fiet hoe het café er toen uitzag, daarbij zijn filmfragmenten gebruikt uit die tijd. Op het voormalige café bestaat nog steeds rechten om het te exploiteren.