Film Westeremden Toen en Nu.

Westeremden- Bijna ieder dorp heeft ze wel, een filmpje over hun dorpje uit de vroegere tijden. Het zijn meestal filmpjes die gemaakt zijn in opdracht door het dorpsbestuur en door de handelsverenigingen. doornbosAls de filmpjes klaar zijn werden ze meestal vertoond in het dorpshuis of in het dorpscafé. Zo heeft opdrachtgever K.Poort uit Westeremden een film laten maken in de jaren 52, tien jaar later verscheen er een film van C.Slager ook uit Westeremden. Deze twee films zijn uit het oog wieringaverloren en ergens in de kast beland totdat het dorpsbestuur ging informeren waar de films zijn gebleven. Lang hoefden ze niet te zoeken en zo verscheen de twee films op cd. K. Meijer is te werk gegaan om de namen van deze personen te achterhalen, dit is grotendeels gelukt en heeft de film uit de jaren 52 een nieuw tintje gegeven. Deze film is grotendeels vernieuwd met geluid en beelden van nu.