Jan van Baren wint Veurleescup 2016

1
WESTEREMDEN – In een vol der Aa-theater in Groningen heeft Jan van Baren uit groep 7 van de Abt Emoschool in Westeremden woensdag de Grunneger Veurleescup gewonnen.

Deze geboren verteller nam alle aanwezigen mee met de belevenissen van Nansie Koakelhenne van Henri Wierth. De tweede prijs was voor Kas Jager uit groep 8 van de Zandplaat in ’t Zandt. Zijn presentatie werd uiterst helder genoemd. De derde prijs ging naar Lydia Scholte uit groep 7 van De Noordkaap uit Uithuizermeeden.
De cup werd voor de 21 ste keer gehouden door de stichting Kostverloren. Het aantal deelnemers van het Hoogeland was groot. Bedum, Middelstum en Uithuizermeeden waren goed vertegenwoordigd. Maar er waren ook kinderen uit de kleinere kernen, zoals Onderdendam, Westeremden en ’t Zandt. Fré Schreiber, ook wel bekend als Meester Kriet, was de spreekstalmeester van de dag.
De jury bestond uit Gerben Doornbos, de winnaar van vorig jaar, schrijfster Annie van Dijken en stadsdichter van Groningen Kasper Peters. 1

 

V.l.n.r.:  Marijn Mulder, Jasper de Jong, 1e prijs winnaar Jan van Baren, Kas Jager winnaar 2e prijs