Nacht Zonder Dak in Westeremden.

3Westeremden-Om 18.00 uur vertrok zaterdagavond een grote groep jongeren uit Middelstum(met begeleiders) om bepakt en bezakt naar Westeremden te lopen. Het was een actie van stichting TEAR met als thema: Nacht Zonder Dak. TEAR biedt hulp aan mensen die op de vlucht zijn voor geweld in Syrië en Irak. Daar zitten nog steeds de meeste vluchtelingen onder moeilijke omstandigheden. Er is gebrek aan water, voedsel, veiligheid en onderdak. TEAR werkt aan een zo goed mogelijke opvang voor deze mensen dicht bij huis. Met deze actie wilden de PKN kerken van Zeerijp, Loppersum en Middelstum samen met de jeugd ervaren wat vluchtelingen op hun reis naar veilige oorden moeten doorstaan. (In totaal waren er 20 jeugdleden die hier aan mee deden). De reis naar Westeremden verliep vlot. Helemaal in de openlucht hoefden we niet te slapen. Er was een grote boerenschuur geregeld. Eerst werd er gebouwd. Van grote kartonnen dozen werden de meest creatieve slaapplaatsen gemaakt. Dan komt het verhaal van de vluchteling wel even heel dicht bij en krijgt het “een gezicht” zoals dat zo mooi heet. Ook Sam raakte geëmotioneerd door zijn eigen verhaal te vertellen: “Ik voel weer die pijn en angst als ik dit vertel, ik krijg hier buikpijn van” vertelde hij na afloop iemand. Natuurlijk werd het geld ook geteld dat er was binnen gekomen. “We hopen op 500 euro” vertelde Tria van der Valk vooraf. Maar het applaus was groot toen de tussenstand al aangaf dat er ruim 1300 euro was binnen gekomen. Na nog een goed kringgesprek over vluchtelingen zocht iedereen zijn hutje van kartonnen dozen op. Maar tegen een uur of twee was het rustig in die grote boerenschuur .
Mensen die deze actie nog willen steunen: NL32ABNA0501030301 t.b.v. stichting TEAR ovv Nacht Zonder Dak Westeremden.

3245689