Kerkhof Westeremden wordt opgeknapt .

20Westeremden-veel graven verkeren in een slechte staat van onderhoud. Funderingen zijn verzakt, metselwerk zit los, en letters zijn onleesbaar geworden.
Zo verwelkomde de wethouder P.Prins de vrijwilligers zaterdagmorgen op het kerkhof, Prins vond het moedig dat de aanwezigen de graven willen herstellen, want dat is niet voor iedereen weg gelegd om dit te doen. Het is de dorpelingen een doorn in het oog hoe de graven er al jaren zo bij staan, daarom heeft de dorpsvereniging Orando besloten om daar iets aan te doen, zo zal er schriftelijk een verzoek worden ingediend voor subsidie die nodig zal zijn om de graven te herstellen.

Ook waren zaterdagmorgen leden uit Loppersum aanwezig die de vrijwilligers voor doen van aanpak want dat was wel nodig. De heer A.Koster van landschapsbeheer was aanwezig voor tekst en uitleg, kunstschilder H.Helmantel die voor enige jaren Joodse graven onderhield, gaf een demonstratie hoe je de belettering het beste kunt uitvoeren. De Dorpsvereniging wil na de winter samen met de vrijwilligers aan de slag gaan om de graven te herstellen.1811151020222324262930313336394142444748