Westeremder kinderen en-kunst komen samen met Duitse kids.

3

Westeremden-Het internationaal kinderkunstproject damwandplanken (Spundwände) schilderen is op donderdag 25 juni succesvol afgesloten met de presentatie van alle tot kunst geworden planken op het schoolplein van de Abt Emoschool in Westeremden.

Aan het project namen 7 scholen deel uit de gemeente Loppersum en 2 uit de Duitse gemeente Krummhörn. Het thema was ons cultureel erfgoed. ’s Ochtends werden de planken bekeken door een deskundige jury bestaande uit kunstschilder Rein Pol, de Duitse kunstenares Gisela Buss-Schepers en Nanny ter Wiel. In totaal 100 kinderen waren uitgenodigd deel te nemen aan de feestelijke middag in het dorp Westeremden, dat werd afgesloten met de prijsuitreiking in de Andreaskerk, verricht door de wethouder van o.a. cultuur en toerisme, de heer Rudi Slager. De eerste prijs was voor OBS Prinses Beatrix Loppersum en OBS De Zandplaat in ’t Zandt. OBS De Bongerd in Stedum, Grundschule Ubbo Emmius Greetsiel en Grundschule Pewsum kregen allen een tweede prijs.

Op de woensdagavond ervoor presenteerde OBS De Zandplaat het damwandproject via een samenwerking met de plaatselijke toneelvereniging. Vier taferelen met oude legendes over het dorp, geschilderd op de planken, werden op verschillende locaties in het dorp tot leven gebracht: een verhaal over de Romeinen in ‘t Zandt, over witte wiev’n, over het Riepster Licht en  over de riddertijd. Alle verhalen hebben betrekking op het dorp ‘t Zandt. De ouders en ander publiek liepen van voorstelling naar voorstelling. Een zeer geslaagde avond!

Vanaf 16 t/m 23 augustus zullen alle kunstplanken te bewonderen zijn in Greetsiel, gedurende de Greetsieler (Kunst)Woche.

Alle informatie en nieuwe foto’s zullen nog steeds worden gepubliceerd op onze Facebooksite: Kinderkunst Spundwand/damwand

https://www.facebook.com/pages/Kinderkunst-Spundwand-Damwand/1389378874712272

Het project werd gesponsord door de NAM, het Loket Leefbaarheid Groningen, de Stichting Stem/Koor&Rinkel te Middelstum en de Duitse firma Bünting Tee. Een heel hartelijke dank aan deze sponsoren, zonder deze ondersteuning zou het project niet mogelijk zijn geweest!. 

       Nanny ter Wiel                                                                                                                    kunstenares, zangeres/zangpedagoge                                                                                Molenweg 47                                                                                                                            9919 AG Loppersum                                                                                                       0596-571777                                                                                                                        06-51354399                                                                                                                  terwiel@dds.nl                                                                                                          www.nannyterwiel.nl

214223

56897101112010100301020100