Pasen Westeremden 2015

04

Westeremden- Op de tweede paasdag word er weer in Westeremden de traditionele paasvuur ontstoken. Het paasvuur word in Westeremden op een stukke privégrond gehouden en dat is overal lang niet meer zo. Gezien dat de regelgeving zo verscherp is kan er hier en daar geen paasvuur meer worden plaats vinden, in Westeremden licht het iets anders de gemeente heeft hier toestemming voor gegeven om dat het op de oude voormalige stortplaats bevind. Ook dit jaar is er weer heel wat hout bijeen gebracht naar de oude stortplaats, nog nooit is er dit keer zoveel hout bijeen gebracht dat kan nog weleens de grootste vuur in hun bestaan worden.de organisatie is hiermee al drie weken bezig om al dat snoeihout te verzamelen en hoopt op een grote opkomst en natuurlijk mooi weer, Ook de kinderen uit het dorp zijn weer aan het knutselen geweest, er werden eieren geverfd en geknipt en geplakt, daarna kon men nog paaseieren zoeken. De opkomst dit jaar was uitstekend te noemen, en de organisatie keek hier tevreden op terug.
381016191222142118