Abt-Emoschool uitgeroepen tot mediawijze klas van Groningen .

abt- emo school Westeremden-Groep 6/7/8 van de Abt Emoschool in Westeremden is uitgeroepen tot de meest mediawijze’ klas van Groningen.
De kinderen zijn de winnaars van het interactieve mediawijsheidspel MediaMasters dat op meer dan zeventig scholen in Groningen deze maand werd gespeeld.

Grooming
In een tijdsbestek van vijf speeldagen moesten de kinderen zowel thuis als op school vragen beantwoorden die te maken hebben met internet en gedrag op sociale media. Jacco (10): ‘We moesten bijvoorbeeld uitleggen wat grooming is en wat je wel en wat je niet zegt op Facebook. Ik vond het erg leuk en ben blij dat we gewonnen hebben’.

En de prijs?
Ook meester Danny Erenstein is trots op zijn leerlingen: ‘De prijs is eeuwige roem en een mooi diploma’ zegt meester Erenstein ‘Uiteindelijk is het doel natuurlijk belangrijker dan de prijs’.

Het mediaspel werd in totaal in meer dan 3000 klassen in Nederland gespeeld. Groep 8 van basisschool De Hazesprong uit Nijmegen is de landelijke winnaar van het spel. De Abt Emo school is in de landelijke uitslag 21ste geworden.Abt-Emo-naar-RTV-Noord-522x391 000000222
Abt Emo School te gast bij RTV Noord
WESTEREMDEN – De groepen 6, 7 en 8 van de Abt Emo School in Westeremden zijn woensdag 15 januari te gast geweest bij RTV Noord. De leerlingen hadden dit bezoek te danken aan hun goede optreden tijdens het interactieve mediawijsheidspel Mediamasters. De groep werd namelijk de meest mediawijze klas van de provincie Groningen.

Tijdens het bezoek op de Mediacentrale kregen de leerlingen uitleg over hoe televisie- en radioprogramma’s worden gemaakt. Ze namen een kijkje op de redactie en bezochten een aantal studio’s. Hoogtepunt was de grote televisiestudio van de Groningse regionale omroep waar diverse programma’s worden gemaakt. De leerlingen waanden zich even anchorman of -woman toen ze op de presentatorstoel mochten plaatsnemen.