Dineke Oldenburg ontvangt Boek 50 jaar Orando

429                                                       

Westeremden-Oud inwoonster Dineke -Nieboer -Oldenburg ontvangt het boek 50 jaar Orando van Koos Meijer. Dineke is als klein meisje hier komen wonen waar nu Jan Dijkema woont, haar vader bouwde in de jaren 50 daar een nieuw huis en is daar begonnen met het ophalen van huisafval vertelde Dineke. Haar vader had in die tijd vijf personeelsleden aan het werk die diverse klussen moesten uitvoeren zoals het legen van poepemmers die bij de weg stonden en het leeghalen van septic tanks het was smerig werk herinnert Dineke zich nog al die stank van poep. Dineke heeft nog vaak over haar oude plaatsje en is af en toe nog te vinden in haar oude dorpje om herinneringen op te halen en vervolgens gaat ze naar H.Helmantel om even een kopje koffie drinken. Ze was ook zeer opgetogen dat ze het boek van Koos Meijer mocht ontvangen.

4297