Netwerkschool Loppersum Oost van start

                                                             

Westeremden- De Netwerkschool Loppersum Oost gaat van start! 
In de netwerkschool werken de vier scholen van Stichting Openbaar Onderwijs Marenland obs De Zandplaat (t’ Zandt), obs Abt 001AnEv2014sep26-6045-LREmo (Westeremden), obs Prinses Beatrix (Loppersum) en obs Wilgenstee (Zeerijp) samen aan toekomstbestendig onderwijs in Loppersum Oost.

Zo willen ze de verschillende onderwijslocaties open houden. Veel mensen zich hebben ingespannen voor deze pilot en daarom wilden de scholen deze start niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op vrijdag 26 september werd op alle vier de scholen op feestelijke manier het startsein gegeven voor deze samenwerking.
Een bont gezelschap van o.a. bestuurders, directieleden en ouders fietsten, in estafettevorm, langs de scholen en deelden taarten en T-shirts uit met het logo van de eigen school voorop en het nieuwe logo van de Netwerkschool groot achter op. Op dinsdagochtend 7 oktober, tijdens de Kinderboekenweek, vindt de eerste gemeenschappelijke activiteit in de Boshal te Loppersum plaats. Dat de scholen bij elkaar horen is dan goed te zien, omdat iedereen hetzelfde T-shirt draagt.copy Foto Annet Eveleens