Oogstfeest met stampende Machines .

                                                           

Westeremden- In het dorp Westeremden, midden op een kleilaag tussen Groningen en Roodeschool, werd er op zaterdag 20 september voor het eerst een Oogstfeest gehouden.

Feest omdat de oogst binnen is, maar vooral feest om te laten zien hoe dat oogsten vroeger ging.
De organiserende Dorpsvereniging Orando heeft samen met vrijwilligers de oogstfeest georganiseerd. De locatie was dit jaar voor eerst op het terrein van de ijsbaan de wierde . Het prachtig weer bracht veel mensen op de been om een kijkje te komen nemen in Westeremden.Te zien was hoe er gedorst werd met een dorsmachine van Borga uit Appingedam , die werd aangedreven door een locomobiel met z, n kenbare stoomgeluid . Daarbij kwamen vele verhalen los van mensen die er vroeger ( of ) er bij hebben gewerkt . Zo stonden er ook een aantal Old Timer tractoren die veel bekijks trokken. Ook mocht de Onstwedder Garv,n met z,n oude ambachten niet ontbreken, zij waren hier ook aanwezig met een demonstratie van manden vlechten en smeedwerk, Mieke Bartels uit Westeremden hield een creatieve workshop voor de liefhebbers, voor de kinderen was Freya Noest uit Zoutkamp aanwezig met haar poppentheater en vermaakte de kinderen met haar toneelspel. Ook de Horeca deed goede zakken want het feest ging door tot aan de kleine uurtjes.

De organisatie kon terugkijken op een geslaagde dag.

                                                            LocomobielOud Westeremders,van links naar rechts – Jacob Reifers-Jantje Pieterman- Klaas Poort-Jantje Koster