Visclub de Karper 1960

Westeremden- Vroeger had je in Westeremden een visvereniging omdat er toen in die jaren niet zoveel te doen was kon je deelnemen bij een visvereniging of je ging naar een voetbalclub in de regio. De vis vereniging was in de jaren 50 gevestigd in de Café De Wilde aan de Molenweg, ieder jaar hield de vereniging een viswedstrijd bij het (Maar) voor de jeugd. De prijsjes uit die tijd bestonden uit wie de grootste en de zwaarste vis ving, mocht als eerste uitkiezen wat er op de tafel lag, dat was een tolletje of een fluit of een zaklantaren of zakje kauwgomballen, bekers waren er toen nog niet voor de jeugd. Daarna kreeg je in het café een glas ranja en kon toen luisteren naar de ouderen met hun visserslatijn. De Visvereniging is in de jaren 70 verhuisd naar het dorpshuis, daar vandaan ging men toen in auto’s of met een brommer naar het water waar toen gevist werd, tegen de middag kwamen de heren weer bij elkaar in het dorpshuis, onder het genot van een borrel werden de vissen gewogen en geteld. Op de jaarlijkse feestavond werd toen bekend gemaakt wie er dat jaar heeft gewonnen, daarna ging het feest door tot in de kleine uurtjes.

   Herman v/d Tuuk krijgt een presentje van Burgemeester Sieto Mellema. 

 Voorzitter Herman v/d Tuuk aan het woord.

Ereleden van Visclub de Karper zijn  J.Veldman H.Dragstra ? J Reifers. K.Poort

    Jaarlijkse Visclubfeest in het Dorpshuis.

Met een sigaret in z,n mond is Koos Meijer daar naast ? Heine Smit op de achtergrond M.Doornbos.

           Voorzitter Herman v/d Tuuk met Jan v/d Koppel .

Bestuursleden van Links naar rechts zijn B.Ipema J.v/d Wal D.Bolt J.Reifers H.Dragstra

Feestavond met op de voorgrond Koos .Kamphuis met vrouw. J.Wiersema met G.Tuuk

 De namen zijn  bekend;

We beginnen van links naar recht 1 Frans karel Dijk. 2 Kees Poort3 Piet Meijer4 Henk Smit5 Bouke Ipema 6 Arend Doornbos 7 Piet Koster en vrouw van de bus maatschappij 8 Cor Slager 9 Gerard Meijer 10 Jan Meijer 11 Derk Wieringa 12  er boven Klaas Rust 13 Jan Visser 14 met petje op Henk Timmer.15 daar voor staat Job v/ de Wal. Daarna 2 heren onbekent.16 helemaal recht staat Derk  Doornbos 17 Job Veldman 17 Wolbert huizinga 18 Willem Timmer…

Deze kast met schilderij is gemaakt door J.v/d Wal .

Visclub de Karper 1960

Jan Wassing en Kees Poort, beiden lid van de visclub de Karper.