Beachvolleybal 2014

WESTEREMDEN – Deze mooie zaterdag was het goed vertoeven op het strand van Westeremden die geheel in een Braziliaanse sfeer was
Toeval of het lot, wie het weet mag het zeggen. Om twee uur begonnen de beachvolleybalwedstrijden genaamd road to Rio 2016 met maar liefst 15 teams. Deze teams kwamen uit Middelstum, Stedum, Huizinge, Westeremden en zelfs deels uit Groningen.
Velen kennen elkaar uit het voetbalcircuit en namen hun partners ook weer mee en zo kreeg je een mooie mengelmoes met de meest wazige namen, maar team WEST was na alle spektakel de winnaar.
WEST staat voor een gemengd team uit Westeremden en Stedum, maar er speelde ook een Middelstumer mee dus kon geen enkel dorp de eer naar zich toe trekken. Na het einde namen er ook diverse deelnemers een duik in het zwembad.
Omstreeks zes uur ging de cocktail bar open en werd er muziek gedraaid door oud-dj Arnold Slager bekend ooit bij Nico Brandsen uit de Stedumer kroeg totdat gitaarspeler en zanger Mark Dontje kwam optreden, deze artiest is ooit als straatmuzikant begonnen en heeft daar prijzen mee gewonnen en te horen weet ik waarom.
Om tien uur had hij even drie kwartier pauze om mee te kijken naar de finale Nederland-Brazilië op grootscherm om vervolgens tijdens de rust weer verder te spelen. Al met al de sportvereniging en het OMC de Viskenij en de jeugdsoos hadden de zaak goed op poten gezet. Tegen twaalf uur werden diverse wens ballonnen losgelaten, de Jeugdsoos The One youns kon terug kijken op een geslaagde dag.