VETERANENDAG 2014

OOSTERWIJTWERD – Elk jaar wordt ook in deze gemeentes de Veteranendag georganiseerd.
Dit omdat voor velen het een te grote opgave is om naar Den Haag te gaan. De gemeentes de Marne, Winsum, Bedum en Loppersum doen dit gezamenlijk. Dit jaar was de gemeente Loppersum verantwoordelijk voor de organisatie, oud-veteraan Klaas Helmantel en Marc van Vliet waren hierbij ook aanwezig. Burgemeester Albert Rodenboog verrichte de opening. Na een bak koffie en cake gaf Riemke Oosterbeek uit Stedum een presentatie over haar werk binnen het kamp canaubahill te Prizren Kosovo. Dit ging over de organisatie binnen het kamp en haar werk op de bataljonhulppost als medisch verzorger en deels over het EOD en geniewerk wat Marc van Vliet uit Westeremden deed. Na de pauze droeg Marc van Vliet nog een gedicht voor van een oud-collega, maar dan in het Gronings. Voor de rest was er een stand ingericht met beeldmateriaal over KFOR wat zeer gewaardeerd werd. En er is een groepsfoto gemaakt ter herinnering aan en dat je elkaar respecteert en niet vergeet. Dit alles werd afgesloten met een drankje en een boeren stamppotbuffet.