Abt-emo school houd open dag.


WESTEREMDEN- Peuterspeelzaal De Peutersoos en O.B.S. Abt Emo school 

Vrijdag 16 mei hielden de peuterspeelzaal en de basisschool in Westeremden de deuren geopend om eens een kijkje te komen nemen.De ochtend is succesvol verlopen met een ruim aantal belangstellenden, waaronder met name (potentiële) ouders en opa’s en oma’s. Onder het genot van een kop koffie of thee en een versnapering konden de belangstellenden eerst terecht op de peuterspeelzaal waar leidster Meta Stock ze ontving in de kring. Meta gaf uitleg over het verloop van een ochtend en over de werkwijze op de peuterspeelzaal. Ook gaf zij voorzitter Bert Schudde, die ook in de kring zat, nog even het woord. Bert gaf enige uitleg over de organisatie van de peuterspeelzaal. Na de kring kon men rondkijken in het lokaal waar de peuters in groepjes verschillende activiteiten lieten zien en was er ruimte om vragen te stellen. Na de peuterspeelzaal werd de open dag vervolgd op de basisschool. Eerst werd iedereen ontvangen in de gemeenschapsruimte waar juf Klarie, Jan van Baren (leerling middenbouw) en Ivar van Dijken (leerling bovenbouw) het een en ander uitlegden over het leren d.m.v. het Daltononderwijs op de Abt Emo school. Zij presenteerden hun weektaak waarbij uitleg werd gegeven door de leerlingen zelf. Een ouder uit Garsthuizen kwam ook nog aan het woord en vertelde hun motivatie voor de keuze voor de Abt Emo school. Aanvankelijk stond deze school niet eens op hun lijstje, maar na bezoek aan een aantal andere scholen in de omgeving is toch ook deze school bezocht. Argumenten als “Kleine school” en “De school gaat dicht” werden als onzin ervaren. Tijdens het bezoek van deze ouders werden “Sfeer”, “Kwaliteit” en “Je niet kunnen verschuilen achter de grote massa” als positief ervaren. De keuze voor de Abt Emo school was nu snel gemaakt. Na het vertellen van deze ervaring was er vervolgens gelegenheid om met een Dalton Kijkwijzer een kijkje te nemen in alle lokalen. De leerlingen van de onderbouw vertelden met behulp van juf Greet in hun lokaal hoe zij te werk gaan in groep 1, 2 en 3. In de overige lokalen bij juf Diana en juf Yvonne kon men het onderwijs in bedrijf zien. De belangstellenden waren enthousiast over de informatieve ochtend. Al met al was het een geslaagde open dag!