Grasbaanrace 2014

Westeremden- was zaterdag 3 mei het toneel van grasbaansport voor de jeugd en nationale auspiciën van de KNMV .
Ook rijders uit ons dorp deden hier aan mee, Laurens Hijlkema en Dennis Meijer en Willian Hoeksema en outsider Mans Engel lieten hun kunnen zien, zo ging Willian Hoeksema de strijd aan met Sander Bosscher uit Termunten die voor veel spanning zorgde voorin, Laurens en Dennis vochten onderling uit wie als eerste over de finish kwam. Het mooie weer zorgde voor veel stof als de zware motoren (ST1 en ST2 )het parcours betraden even werd gedacht om met deze motoren te stoppen, maar de wind kwam uit een andere richting waaien en kon de strijd worden voort gezet en voor veel spanning zorgde. Gelukkig waren er geen zware ongelukken te betreuren alleen hier en daar een blauwe plek door een valpartij. 17 mei is er weer een grasbaanrace in Westeremden, dan zullen er clubraces worden gehouden waar ook deze heren van de partij zijn op het mooie sportpark van het noorden. (Zie uitslag hier onder ).Uitslag regio/clubklasse   1 Sander Bosscher    2  Jasper Drijfhout    3  Mans Engel

SPANNENDE STRIJD BIJ GRASBAANRACES WESTEREMDEN.

 

Afgelopen zaterdag, 3 mei, was het sfeervolle circuit op het ijsbaanterrein in Westeremden het strijdtoneel van de jeugd en nationale grasbaanraces. De kleibaan lag er prachtig bij en niets stond een mooie racedag in de weg. En een mooie racedag werd het zeker.

Vrijwel alle licentiehouders uit de jeugd en nationaal klassen kwamen naar Westeremden. Op de kleine baan blijven de coureurs dicht bij elkaar en daardoor krijg je veelal een spannende strijd te zien. De coureurs zijn er op gebrand om zo veel mogelijk kampioenspunten te pakken.

In de klasse 50cc werd in alle manches hevig strijd gevoerd door de zusjes Lageman uit Zuidbroek. Angela wist echter alle 3 de manches te winnen en werd daardoor ook dagwinnaar.

De dagzege in de 65cc ging naar Sem Ensing, die meestal geen liefhebber is van het rijden op kleibanen. Deze keer klopte echter alles. Wel moest hij in de 3e manche genoegen nemen met een 2e plaats, want Dylan Ottens was hem deze keer te snel af.

Rick Grasdijk en Jelmer de Ree waren heer en meester in de 85cc. Grasdijk won 2 manches en de Ree won ook een manche. In de laatste manche leek de Ree beslag te leggen op de eerste plaats, echter op de finishlijn werd hij nog geklopt door Grasdijk die hierdoor ook dagwinnaar werd.

De klasse 125cc jeugd werd een duidelijke overwining voor Lazar de Vries uit Opende, die zijn plaatsgenoot  Joey van Kammen ruim voor bleef.

De regioklasse werd door de organisatie toegevoegd aan het wedstrijdprogramma en dit bleek een goede zet. Er verschenen 9 rijders aan het startlint en de heren maakten er een mooie en spannende strijd van. In de tweede manche werd Willian Hoeksema uit Westeremden gediskwalificeerd na een valpartij, hiermee verspeelde hij een zekere podiumplaats. De dagzege was nu voor Sander Bosscher uit Termunten.

De baan in Westeremden is uitermate geschikt voor de klasse 125cc specials jeugd. Dit leverde mooie races op. Na twee kwalificatieseries werd er een finale gereden. Hierin bleek Jarno de Vries uit Jubbega de beste papieren te hebben.  Hij won dan ook de finale voor Mika Meijer uit Winschoten, die als tweede eindigde.

De deelnemers in de klasse special nationaal reden eveneens kwalificatieseries en daarna een A- en B-finale. Winnaar werd Mark Beishuizen uit Stadskanaal voor Niels Remmelts uit Gasselternijveen, die beide zondag uitkwamen voor Nederland in de landenwedstrijd op het baansportcentrum in Roden.

Dat ook de dames in de baansport snel zijn kwam in de klasse Follow Up ST2 tot uiting. De A-finale moest tot 3x toe worden overgestart. Eerst na een valpartij, waarvoor de race werd gestopt. De tweede start werd afgebroken na een valse start van een der rijders. In de derde start kwam iedereen goed weg.  Bert Franssens uit Saaksum en Maaike de Rhee uit Sint Nicolaasga wilden beiden winnen en gaven elkaar geen duimbreed toe. Maaike kwam echter op de finishlijn een banddikte te kort en dat leverde een tweede plaats op achter dagwinnaar Bert Franssens.

De racedag werd afgesloten met de A-finalisten in de klasse Runner Up ST1. De coureurs in deze finale zijn ook zeer aan elkaar gewaagd en een goede start is dan ook een eerste vereiste.  Bert Dijkstra uit De Westereen en Wietze Put uit Joure maakten het elkaar behoorlijk lastig, doch Bert Dijkstra kwam uiteindelijk als eerste over de streep. Willian Hoeksema uit Westeremden was niet zo gelukkig in het starten en moest alles op alles zetten om naar voren te komen. Dit leverde hem een verdienstelijke 4e plaats op.

Rond de klok van half acht werd de wedstrijddag afgesloten met het uitreiken van de bekers en de bloemen aan de eerste drie in iedere klasse. En daarmee kan de Stichting Baansport Westeremden terugzien op een zeer geslaagde wedstrijddag met het publiek als grote winnaar.

Het volgende evenement op het circuit in Westeremden staat gepland voor 17 mei 2014. Dan komen de coureurs van de VTBM hun opwachting maken en ook zij staan garant voor mooie wedstrijden. Ook voor deze wedstrijd is er weer een Regioklasse, waarvoor men zich kan aanmelden bij de organisatie – stichting baansport westeremden 0596 551619- Bij voldoende deelname kan ook de regionale jeugd meedoen in de bromfietsklasse. Deze wedstrijd is ook zeker een bezoek waard en voor de prijs hoeft U het niet te laten, want de entree is GRATIS. De wedstrijd op 17 mei begint om 12.00 uur

STICHTING BAANSPORT WESTEREMDEN

Uitslagen zaterdag 3 mei

50cc jeugd          1e  Angela Lageman                     Zuidbroek

                               2e  Demi Lageman                          Zuidbroek

                               3e  Jelmer Naessens                      Tytsjerk

65cc jeugd          1e Sem Ensing                                  Peize

                               2e Dylan Ottens                               Groningen

                               3e Jarno Terpstra                             Wergae

85cc jeugd          1e Rick Grasdijk                                               Froombosch

                               2e Jelmer de ree                             Tjerkgaast

                               3e Tonny Blok                                   Noordwolde (fr)

125cc jeugd        1e Laza de Vries                               Opende

                               2e Joey van Kammen                     Opende

                               3e Marcel Vlig                                  Lemmer

Regioklasse       1e Sander Bosscher                        Termunten

                               2e Robert Albertema                     Hoogkerk

                               3e Mans Engel                                  Westeremden

 

125cc specials  1e Jarno de Vries                              Jubbega

                               2e Mika Meijer                                Winschoten

                               3e William Kruit                              Emmer Compascuum

Specials nat       1e Mark Beishuizen                       Stadskanaal

                               2e Niels Remmelts                         Gasselternijveen

                               3e Dave Meijerink                          Schuinesloot

Follow up ST2  1e Bert Franssens                           Saaksum

                               2e Maaike de Rhee                       Sint Nicolaasga

                               3e Michel Bakker                            Langelille

Runnerup ST1   1e Bert Dijkstra                                De Westereen

                               2e Wietze Put                                   Joure

                               3e Richard IJbema                           Opende