4 Mei Westeremden.

WESTEREMDEN – Deze datum staat gegriefd in vele hoofden die familie, kennissen en andere relaties hebben verloren in de oorlogen, missies en andere aangelegenheden. Maar altijd in het belang voor vrede en veiligheid waar wij nu in leven. Ook hier herdenken wij. Om 19.45 uur verzamelden de mensen zich op het Dorpsplein om zich te verplaatsen naar de begraafplaats. In de meidagen van 1945 waren veel plaatsen en wegen zwaar gehavend. Men liep in een stoet over de Wierdeweg, zwaar gehavend. Niet door oorlog geweld, maar door herstructurering, maar het geeft een bepaalde gedachte. Om 20.00 uur was het 2 minuten stil, de vogels floten door, maar de gelatenheid was voelbaar. Op de begraafplaats werd er een kranslegging gedaan door een bestuurslid van de gemeente Loppersum Geert Reinders die bloemen neergelegd ter ere van de dorpsbewoners die door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen. Ook de last post werd gespeeld en een ere groet en daarna weer de afmars naar de Andreaskerk waar door een drietal mensen een voordracht werd gegeven en vervolgens na te praten onder het genot van koffie of thee.