Henk Helmantel koninklijk onderscheiden

Westeremden-Burgemeester Albert Rodenboog was in Westeremden om bij koninklijk besluit een lintje uit te reiken aan kunstenaar Henk Helmantel.
Zoals bekend is moet dit altijd geheim blijven voor degene die hem krijgt. In de expositieruimte van zijn eigen museum werden de vele genodigden ontvangen met koffie. Babs de vrouw van Henk vertelde ons van tevoren dat ze er moeite mee had om Henk steeds voor te liegen, maar deze taak heeft ze goed uitgevoerd want Henk zijn gezicht sprak boekdelen en was duidelijk aangeslagen. Henk doet en deed naast zijn werk als kunstenaar ook veel vrijwilligers werk, zo was hij 37 jaar voorganger van de begrafenis vereniging en deed opknap werkzaamheden van joodse begraafplaatsen, ook was Henk betrokken bij plaatselijke commissie van stichting Groningerkerken .Verder werd hij onderscheiden door zijn werk als kunstschilder.