Sjoelavonden in ons dorpshuis

Westeremden- Wat is sjoelen

Sjoelen staat bekend als een oud-Hollandse sport. Vroeger was het echt een spel dat je thuis met z,n allen deed. Maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Er wordt zelfs raar tegen aan gekeken als je zegt dat je aan sjoelen doet, zeker als je verteld dat je aan wedstrijd sjoelen doet. Dit is dus net als bij andere sporten. De mensen weten niet precies wat sjoelen precies is. De meeste denken ook dat er geen echte wedstrijden van zijn, maar niets is nooit waar. Sjoelen is een sport die nu weer wat lijkt terug te komen. Rond 1980 zijn er veel sjoelclubs opgericht. In deze periode was sjoelen dus erg populair. Sinds dien maakt het sjoelen een comeback. Een sport waar de jeugd massaal aan zal meedoen zal het niet worden. Maar het zou leuker zijn als ze er wat positiever tegen aan zouden kijken want sjoelen is een sport voor jong en oud. Sjoelen is een sport die door iedereen beoefend kan worden waardoor iedereen het kan.